Biography

In de zomer van 2007 stemden Sander Bosmans en Brian Waterschoot hun snaren op elkaar af. Omarmd door een zomerse avondzon, schreven ze al snel hun eerste lied dat “Tree of Life” zou heetten. Uit de klei van de Oost-Vlaamse polders (Kieldrecht) trok dit singer-songwriter duo zich los. Het beest moest ook een naam hebben en dat werd L’heure Du Malheur.

Inspiratie voor hun teksten halen ze uit hun eigen leven; over verdwalen in je eigen hart, gevoelens van gewone mensen, en de pijnlijke schoonheid van alledaagse dingen.

L’heure du Malheur dwaalde rond en onder enige druk van hun vriendenkring werd in 2012 “En Faveur du Temps” opgenomen: een verzameling van 8 nummers die het duo al wandelend door het polderlandschap schreef, en opnam op een zolderkamer in het diepste van de nacht.

In december 2013 startte L’heure du Malheur met de opnames van een nieuw album bij Teun De Voeght in Studio Hooverville te Oostakker. Op 29 november 2014 werd “Forêt d’Étoiles”, het nieuwe album, uitgebracht in eigen beheer.

– Finalist Jonge Wolven 2013 –
– Selectie Lawijtstrijd 2014 –
– Selectie Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2015 –
– Finalist Concourioso 2015 –
Selectie Roemelmart 2015, Skräp –
– Finalist Commarocks 2015 –
– Halve finale Oost.Best! 2015 –
– “Here Comes the Sound” in De Ridder (Afl. 10 op Eén) –