Reviews

De Nieuwe Lichting 2015 – Studio Brussel, juryverslag:
“Leve de duo’s! In dit geval een mannelijk singer-songwriterduo uit Beveren dat met schijnbaar gemak aangenaam in het oor liggende liedjes maakt. Arrangeren zit hun wellicht in het bloed. En van de warme gitaarsound en Simon & Garfunkel-achtige samenzang krijgen wij het alleen maar warmer.”

 

RifRaf Music Magazine, December 2014:
“Van de warme gitaarsound en Simon & Garfunkel-achtige samenzang krijgen we het alleen maar warmer.” Studio Brussel was onlangs heel enthousiast over L’heure du Malheur en selecteerde het akoestische duo uit Kieldrecht en Gent voor De Nieuwe Lichting. Hoe mooi, stemmig en dromerig de tokkelmuziekjes van Sander Bosmans en Brian Waterschoot klinken, kan je nu ook ontdekken op het debuutalbum ‘Forêt de’Étoiles’: Kings of Convenience met een extra melancholisch laagje. Schoon winterplaatje.”

 

KinkyStarCeSoir, December 2014:
“Twee jongens met een akoestische gitaar, meer dan gemiddeld onderlegd in engelachtige samenzang en in het produceren van kalm voortkabbelende, melancholische nummers. Het duo is in de voorbije periode onmiskenbaar geëvolueerd. De nieuwe plaat klinkt een stuk gesofisticeerder dan de debuutplaat, bye bye slaapkamer-opnames, en roept beduidend minder scouts-verzameld-rond-een-kampvuur-associaties op. ‘Forêt d’étoiles’ is verrassend coherent en gelijkmatig. Voor de liefhebbers van perfect gearrangeerde folk, close harmony en lo-fi liedjes over de pijn van het zijn.”
Full review: https://kinkystarcesoir.wordpress.com/2014/12/12/ongehoord-14-lheure-du-malheur-foret-detoiles-cd/


Review akoestisch optreden in Huset, Gent door WHTVR:
“Met de super akoestiek van de Huset werd een het uitzonderlijke ervaring die de temperatuur van buiten (rond de 5 graden) deed stijgen in de harten van alle aanwezigen naar een plus 40 graden. Warmte en de la jouissance.”
Full review: http://whtvr.be/lheure-du-malheur-veranderde-voor-een-avond-lheure-de-la-jouissance/

Interview met WHTVR in Consouling Store, Gent:
http://whtvr.be/lheure-du-malheur-consouling-22nov14/